ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Η ηλικία της γυναίκας είναι σημαντικός παράγοντας για μία πιθανή εγκυμοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι όσο οι γυναίκες καθυστερούν να πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν παιδιά, τόσο εμφανίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω της μείωσης του αριθμού και της ποιότητας των ωαρίων τους. Η ποσότητα και η ποιότητα των ωαρίων σε κάθε γυναίκα μπορεί να είναι αντίστοιχη με την ηλικία της, καλύτερη ή χειρότερη από το μέσο όρο. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι η ποσότητα και η ποιότητα των ωαρίων μιας γυναίκας ξεκινά να μειώνεται στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας των ’30, μειώνεται ταχύτερα στα τέλη της δεκαετίας των ’30 και στις αρχές της δεκαετίας των ’40.

AΝΔΡΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Περίπου το 25% όλων των περιπτώσεων υπογονιμότητας στα ζευγάρια οφείλεται στην ανδρική υπογονιμότητα, ενώ σε ποσοστό 40-50% αποτελεί κύρια ή συνδυαστική αιτία. Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν το πρόβλημα που οφείλεται στον άνδρα αποτελεί τη μόνη αιτία ή αποτελεί απλώς έναν επιπλέον παράγοντα που συμβάλλει στην υπογονιμότητα ενός ζευγαριού. Υπάρχουν άνδρες με πολύ χαμηλής ποιότητας σπέρμα που ενδέχεται να έχουν παιδιά και άνδρες με φυσιολογικές μετρήσεις που μπορεί να είναι υπογόνιμοι χωρίς τη βοήθεια μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Επομένως, αυτό που έχει σημασία, είναι η ικανότητα του σπέρματος να γονιμοποιήσει τα ωάρια της γυναίκας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€