ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ IVF

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ
ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ IVF

Όλα ξεκίνησαν το 1978 στο Bourn Hall της Αγγλίας όπου πραγματοποιήθηκε η γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση, από τους Patrick Steptoe και Robert Edwards, δίνοντας ελπίδες σε εκατομμύρια ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σχεδόν 40 χρόνια μετά, η διάγνωση του προβλήματος της υπογονιμότητας, η εξέλιξη της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η βελτίωση των αποτελεσμάτων της, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της κοινωνίας που άρχισε σταδιακά να την αποδέχεται, οδήγησαν στην ευρεία διάδοσή της.
Πιο συγκεκριμένα, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η εργαστηριακή, η εκτός δηλαδή του ανθρώπινου σώματος, γονιμοποίηση ενός ώριμου ωαρίου από ένα σπερματοζωάριο, με σκοπό τη δημιουργία ενός γονιμοποιημένου ωαρίου ή ζυγώτη.
Η μέθοδος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική, συμβάλλοντας να έρθουν στον κόσμο χιλιάδες υγιέστατα παιδιά.

Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:

  • Κατεστραμμένες ή αποφραγμένες σάλπιγγες στη γυναίκα
  • Διαταραχές στην ωοθυλακιορρηξία της γυναίκας
  • Ενδομητρίωση, από την οποία μπορεί να πάσχει η γυναίκα
  • Προβλήματα στο σπέρμα του άνδρα (μικρός αριθμός σπερματοζωαρίων, χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων και αυξημένο ποσοστό μορφολογικών ανωμαλιών)
  • Ανοσολογικοί παράγοντες σχετικοί με το ενδομήτριο ή/και το σπέρμα
  • Προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία
  • Περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας, όπου παρά το διεξοδικό έλεγχο τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, δεν έχει εντοπισθεί η αιτία της υπογονιμότητας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€