ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

  • Οι πιθανότητες επιτυχίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι o συνδυασμός της ηλικίας της γυναίκας, της ποιότητας των εμβρύων καθώς και της αιτίας της υπογονιμότητας του ζευγαριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90% των ζευγαριών που αρχίζουν ένα πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, γίνεται τελικά εμβρυομεταφορά.
  • Ο νόμος ορίζει ποιός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των εμβρύων που μπορούν να μεταφερθούν, σε σχέση πάντα με την ηλικία της γυναίκας. Όταν το ζευγάρι επιθυμεί να αποφύγει πιθανή πολύδυμη κύηση, μπορούν να μεταφερθούν λιγότερα έμβρυα από τα επιτρεπόμενα.
  • Στη γυναίκα, μετά την ωοληψία, χορηγούνται κάποια φάρμακα, κυρίως από το στόμα, ή και κάποια κολπική αλοιφή. Έτσι, δημιουργείται ένα φιλικό ενδομήτριο, το οποίο μπορεί να υποδεχτεί καλύτερα την εμφύτευση των εμβρύων.
  • Η επιστημονική ομάδα του κέντρου όπου γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση και ο ιατρός ενημερώνουν λεπτομερώς το ζευγάρι, ώστε να αποφασίσει για την τύχη των εμβρύων που απομένουν. Τα έμβρυα που απέμειναν μπορούν να κρυοσυντηρηθούν για 5 έτη, εκτός αν δοθεί παράταση από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
  • Ο αριθμός των προσπαθειών εξωσωματικής στις οποίες υποβάλλεται ένα ζευγάρι για να επιτύχει την εγκυμοσύνη, δεν είναι συγκεκριμένος. Συνήθως, όμως, εάν έχει ξεπεράσει τις 6 προσπάθειες, έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€