REAL PEOPLE

REAL STORIES

medimall.gr

Ελευθερία: Η εξωσωματική ήταν ένας Γολγοθάς με αίσιο τέλος

Μόνο όποια γυναίκα έχει διανύσει αυτόν τον δύσκολο δρόμο που λέγεται προσπάθεια για εγκυμοσύνη μπορεί να νιώσει όλα αυτά τα ανάμεικτα και τρομακτικά συναισθήματα. Από τη στιγμή που με πληροφόρησαν ότι το να κάνω παιδί δεν θα ήταν κάτι εύκολο για μένα η καθημερινότητά μου άλλαξε για πάντα.

Η ιστορία μου ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, όταν με το σύντροφό μου «κλειδώσαμε» την απόφαση μας να γίνουμε γονείς. Αλλά προφανώς αυτή μας η απόφαση δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο φάνταζε στην αρχή. Από εκείνη τη στιγμή που ο γιατρός μας εξέθεσε τις δυσκολίες ξεκίνησε ένας αληθινός μαραθώνιος με σπερματεγχύσεις, προκλήσεις ωορρηξίας και σπερμοδιαγράμματα.

Όλες μας οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό. Η καθημερινότητά μας ένας αληθινός εφιάλτης. Το πρωί υπερηχογράφημα, το μεσημέρι φάρμακα, το απόγευμα ραντεβού με το γιατρό και ενδιάμεσα δουλειά. Πάρτε αυτά τα φάρμακα και επιστρέψτε αύριο. Αυτή ήταν η νέα μας ζωή. Το πρωί ίσα που προλάβαινα να κάνω ένα ντους, η γκαρνταρόμπα μου είχε γεμίσει φαρδιά και χαλαρά ρούχα για να νιώθω άνετα με τις ενέσεις, όσο για ελεύθερο χρόνο… ανύπαρκτος. Τα ραντεβού γονιμότητας ήταν η άμεση προτεραιότητα μας. Δεν υπήρχαν ούτε Σάββατα ούτε αργίες. Σιγά -σιγά χωρίς να το καταλαβαίνω άρχισα να απομονώνομαι από φίλους και γνωστούς αλλά και από όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Ένιωθα ότι βρισκόμουν στη μέση μιας ορμονικής καταιγίδας και στροβιλιζόμουν χωρίς τέλος.

Ο σύντροφος μου δεν ήταν πια εκείνος ο γλυκός άντρας που γνώρισα πριν πέντε χρόνια. Είχε γίνει το δεύτερο «σώμα» μου, η τσάντα μου για τα φάρμακα, εκείνος που άρχισα να κατηγορώ όταν πλέον κουράστηκα να κατηγορώ τον εαυτό μου. Ήταν όμως κι εκείνος που με έπεισε να συνεχίσω όταν όλα είχαν πλέον καταρρεύσει γύρω μου.

Και αισίως φτάσαμε στη δεύτερη φάση που λέγεται Εξωσωματική. Ο δεύτερος γύρος συμπεριελάμβανε τις ισχυρότερες δόσεις ορμονών και τις χειρότερες παρενέργειες: Αύξηση βάρους, κατακράτηση υγρών, πρηξίματα. Και όταν ήρθε η στιγμή που έπιασα κυριολεκτικά πάτο τότε ήταν που αποφάσισα μ’ όλη μου την δύναμη ότι αξίζουμε σαν ζευγάρι κάτι διαφορετικό και πολύ καλό.
Μπήκα στον υπέροχο δρόμο της αυτογνωσίας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με πολλή δουλειά, αλλά μεγάλη διάθεση κι επιμονή, άρχισα να ισορροπώ και να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου, την δύναμή μου και την χαρά στην ζωή μου. Διένυσα μεγάλη απόσταση. Είδα σημαντικές αλλαγές στον εαυτό μου. Άφησα τα πράγματα στην τύχη και η τύχη με αποζημίωσε. Τον ίδιο κιόλας μήνα, είχα μείνει έγκυος. Σ’ ευχαριστώ Medimall. Για την ψυχολογική υποστήριξη. Για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Και κυρίως γιατί με βοήθησες να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€