REAL PEOPLE

REAL STORIES

medimall.gr

Ζωή: «Έγινα μητέρα με δανεικά ωάρια»

Η Ζωή είναι μία από εμάς…Θα μπορούσε να είναι η φίλη ή αδελφή μας. Είναι  μια γυναίκα που στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της αποφασίζει το πιο σημαντικό βήμα. Την απόκτηση ενός παιδιού με εξωσωματική.

Η Ζωή μοιράζεται μαζί μας όλα όσα ένιωσε όταν θέλησε να γίνει μητέρα. Τις ελπίδες, τα όνειρα αλλά και τις δυσκολίες που κρύβει αυτό το ταξίδι.

«Η δική μου ιστορία ξεκινάει πριν μερικά χρόνια, όταν παντρευτήκαμε με τον άντρα μου. Αποφασίσαμε Να μπούμε αμέσως στη διαδικασία  να κάνουμε παιδί, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για μας.

Μετά από κάποιες εξετάσεις μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να πάμε για εξωσωματική. Και κάπου εκεί ξεκινάει η περιπέτεια. Μετά από τρεις εξωσωματικές,  ξανά εξετάσεις, λαπαροσκόπηση, οι γιατροί αποφάσισαν ότι το παιδί ήταν μια δύσκολη υπόθεση για εμάς.

Το πήραμε απόφαση ότι θα μείνουμε χωρίς παιδί, αλλά η ελπίδα ποτέ δεν πέθαινε βαθιά μέσα μου.. Συζητώντας με τον γιατρό μας, έμαθα ότι μπορώ να κάνω εξωσωματική αλλά με ξένα ωάρια. Δεν σας κρύβω ότι προβληματίστηκα. Το δίλλημα μεγάλο. Η δότρια θα είναι υγιής; Θα υπάρχουν θέματα κληρονομικότητας;  Σε ποιον θα μοιάζει το παιδί;

Εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις παιδί παρά με δανεικά ωάρια, παθαίνεις ένα σοκ.

Η άλλη επιλογή ήταν η υιοθεσία αλλά είχαμε καταλήξει με τον άντρα μου πως δεν μας ταίριαζε. Ήθελα ένα παιδί που θα είχα γεννήσει εγώ. Να το μεγαλώσω από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί, να είμαι συνεχώς μαζί του από την πρώτη του ανάσα. Έτσι επιλέξαμε δότρια κι έγινε η εμβρυομεταφορά.

Σήμερα ούτε που μου περνάει ποτέ απ’ το μυαλό ότι το παιδί μου ξεκίνησε κάποτε από την τράπεζα ωαρίων της Medimall. Το μόνο που νιώθω είναι ότι χτυπάει η καρδιά μου μαζί με τη δική του και ξέρω πολύ καλά πως είμαι η μαμά του. Ύστερα απ’ όλα, μπορώ να πω ότι χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση. Ότι αμφιβολίες ή προβληματισμούς είχα σχετικά με τα ξένα ωάρια τα έχω ήδη ξεχάσει. Σήμερα η κόρη μου είναι ήδη ενός έτους και μπορώ να πω ότι μου μοιάζει κιόλας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€