Τα πλεονεκτήματα

Η κατάψυξη των σπερματοζωαρίων (κρυοσυντήρηση σπέρματος) μπορεί να διατηρήσει τη γονιμότητα σε άνδρες που:

  • Πρόκειται να λάβουν θεραπεία για καρκίνο ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση προστάτη ή όρχεων, διαδικασίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν την ποιότητα ή την παραγωγή σπέρματος.
  • Προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν αγγειεκτομή.
  • Εξασκούν επαγγέλματα υψηλού κινδύνου, με έκθεση σε χημικές ουσίες, ακτινοβολία ή υπερβολική θερμότητα και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα.
  • Υποφέρουν από δυσλειτουργίες εκσπερμάτωσης.

 

Η διαδικασία για τη κρυοσυντήρηση σπέρματος

Ένα κρυοπροστατευτικό συστατικό προστίθεται στο σπέρμα για τον έλεγχο της βλάβης που προκαλείται από την κρυοσυντήρηση. Τα κρυοπροστατευτικά είναι χαμηλού μοριακού βάρους και εξαιρετικά διαπερατές χημικές ουσίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την προστασία του σπέρματος από την κατάψυξη και από την κρυστάλλωση του πάγου. Στην Medimall IVF Clinic χρησιμοποιούμε την τεχνική ταχείας κατάψυξης. Απαιτεί άμεση επαφή μεταξύ των αποστειρωμένων σωλήνων που κρατούν τα δείγματα σε ατμούς αζώτου για 8 έως 10 λεπτά, ακολουθούμενης από την εμβάπτισή τους σε υγρό άζωτο στους -196°C.

Η διαδικασία απόψυξης

Η απόψυξη του σπέρματος είναι εξίσου σημαντική με την κατάψυξη: πρέπει να επιτρέπει στα κύτταρα να ανακτήσουν τις φυσιολογικές, βιολογικές τους δραστηριότητες, χωρίς όμως απότομες θερμοκρασιακές αλλαγές. Γενικά, τα πρωτόκολλα για τη κρυοσυντήρηση σπέρματος χρησιμοποιούν σαν θερμοκρασία απόψυξης τους 37°C. Παρά το γεγονός ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες τήξης επιτρέπουν την ταχύτερη απόψυξη, δεν χρησιμοποιούνται λόγω του κινδύνου πρόκλησης βλαβών στα κύτταρα. Μόλις τα κύτταρα σπέρματος αποψυχθούν, διαχωρίζονται από το μέσο κρυοσυντήρησης με έκπλυση σε μέσο καλλιέργειας και φυγοκέντρηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€