ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ

Δίνοντας λύση στο μείζον πρόβλημα της υπογονιμότητας, η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί τα τελευταία χρόνια την πλέον αποτελεσματική πρόταση της σύγχρονης γενετικής επιστήμης στην απόκτηση υγιών παιδιών. Διαρκώς εξελισσόμενη, επεκτείνει τις δυνατότητές της και στον τομέα της πρόβλεψης για μελλοντικές κυήσεις με τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης ωαρίων.

KΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Η κατάψυξη του σπέρματος ή κρυοσυντήρηση, είναι η διαδικασία συντήρησης των κυττάρων του σπέρματος για μεταγενέστερη χρήση. Η μέθοδος ξεκίνησε στη δεκαετία του 1950 και εφαρμόζεται για να συντηρήσει τα κύτταρα σπέρματος όσο είναι γόνιμα για μελλοντική χρήση, σε περιπτώσεις που μπορεί να τεθεί θέμα γονιμότητας από ορισμένες ασθένειες και προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο χρονικό όριο για τη βιωσιμότητα του κρυοσυντηρημένου σπέρματος, καθώς φαίνεται ότι είναι λιγότερο ευαίσθητο σε τυχόν αλλοιώσεις σε σχέση με άλλους τύπους κυττάρων, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.

Ορισμένες μελέτες έχουν αναφέρει ότι μπορεί να προκληθεί κυτταρική βλάβη κατά τη διάρκεια της κατάψυξης και απόψυξης του σπέρματος, αλλά δεν υπάρχει γνωστός κίνδυνος για ένα μωρό που προέρχεται από κρυοσυντηρημένο σπέρμα δότη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εγκυμοσύνης σε περιπτώσεις όπου το σπέρμα έχει κρυοσηντηρηθεί για 20 χρόνια πριν από την απόψυξη και τη γονιμοποίηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

Google Play: 1,89€

App store: 1,99€