ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ

Η δωρεά σπέρματος και ωαρίων αποτελεί μία εναλλακτική λύση στο πρόβλημα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, οι οποίοι αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά με το δικό τους γενετικό υλικό. Οι παράγοντες που ευθύνονται για την υπογονιμότητα, μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την κληρονομικότητα ή να οφείλονται σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, τη λήψη φαρμάκων που επηρεάζουν την υγεία των παιδιών που θα γεννηθούν, την κατάσταση της υγείας μετά από ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και την πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες καθώς και την απουσία σπερματοζωαρίων στους άνδρες. Απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε πράξη δωρεάς, η διαφύλαξη της ανωνυμίας δοτών και ληπτών τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, η οποία προστατεύεται από το ισχύον ελληνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Η ΔΩΡΕΑ ΩΑΡΙΩΝ

Κάθε χρόνο 1.500 παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας με σύλληψη μέσω δωρεάς ωαρίων, ενώ σήμερα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά παγκοσμίως προέρχονται από προγράμματα δωρεάς ωαρίων. Η δωρεά ωαρίων έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχής, με ποσοστά εγκυμοσύνης που μπορεί να φτάσουν μέχρι 78% ανά προσπάθεια. Μοναδική διαθέσιμη θεραπεία για γυναίκες που δεν μπορούν να παράγουν δικά τους ωάρια, απευθύνεται και σε γυναίκες που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς επιτυχία ή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση (χωρίς περίοδο) και θέλουν να γίνουν μητέρες. Στην κλινική μας υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων, βασισμένο σε μια τράπεζα δοτριών που επιθυμούν ανώνυμα να προσφέρουν τα ωάριά τους. Η απόφαση των περισσότερων γυναικών να γίνουν δότριες πηγάζει από την επιθυμία να βοηθήσουν άλλα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να γίνουν γονείς και βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας, λαμβάνουν αποζημίωση για τα φάρμακα και τα έξοδά τους. Χάρη στο πρόγραμμα αυτό, έχει βοηθηθεί σημαντικός αριθμός ζευγαριών με υπογονιμότητα οφειλόμενη στην έλλειψη ή στη μειωμένη/χαμηλή, ποσότητα/ποιότητα ωαρίων τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

  • Οι υποψήφιες δότριες ωαρίων, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, είναι ανώνυμες και υποχρεούνται να υπογράψουν τα ειδικά έγγραφα συγκατάθεσης.
  • Κάθε δότρια υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων για λεπτομερή ιατρικό και ψυχολογικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί, τόσο η καλή κατάσταση της υγείας της, όσο και αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά στη θεραπεία.
  • Το Πρόγραμμα Δωρεάς Ωαρίων της Medimall IVF Clinic, βασίζεται στην ίση αντιμετώπιση τόσο της λήπτριας, όσο και της δότριας. Δηλαδή, και στις δύο ομάδες γυναικών, καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, προσφέρεται η ίδια εξατομικευμένη θεραπεία και φροντίδα.

 

Αν είστε από 18 μέχρι 32 ετών και επιθυμείτε να γίνετε δότρια ωαρίων, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ

Η ΔΩΡΕΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Όπως και η δωρεά ωαρίων, κατά τον ίδιο τρόπο και η δωρεά σπέρματος αποτελεί μια πράξη αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς. Στόχο έχει να χαρίσει στα ζευγάρια που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής: τη δημιουργία οικογένειας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάς σπέρματος είναι επίσης εθελοντική και δεν αμείβεται (άρθρο 8 του ν.3305/2005). Οι δότες σπέρματος αποζημιώνονται για τις δαπάνες που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης και απουσίας τους από την εργασία τους για την παρουσία τους στην Τράπεζα Σπέρματος, προκειμένου να διενεργηθεί ο έλεγχος της υγείας τους μέσω ειδικών εξετάσεων πριν τη λήψη του σπέρματος.

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

  • Οι υποψήφιοι δότες σπέρματος, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, είναι ανώνυμοι και υποχρεούνται να υπογράψουν τα ειδικά έγγραφα συγκατάθεσης.
  • Κάθε δότης υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων για λεπτομερή ιατρικό και ψυχολογικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η καλή κατάσταση της υγείας του.

 

Αν είστε από 18 μέχρι 32 ετών και επιθυμείτε να γίνετε δότης σπέρματος, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΟΤΩΝ & ΔΟΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Οι υποψήφιοι αφού συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα επικοινωνίας, έρχονται στην κλινική κατόπιν ραντεβού για προσωπική συνέντευξη. Την ίδια ημέρα θα υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων και ελέγχων οι οποίοι θα πιστοποιήσουν την ακεραιότητα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας αλλά και την πνευματική τους διαύγεια. Ταυτόχρονα θα συμπληρώσουν την έγγραφη συναίνεσή τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάς και τη σχετική υπεύθυνη δήλωση για την αλήθεια και ακρίβεια των πληροφοριών που καταγράφουν.

Μετά το διάστημα 3 εβδομάδων, ολοκληρώνονται τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, οπότε πιστοποιείται το δικαίωμα συμμετοχής τους στα προγράμματα δωρεάς γενετικού υλικού της Μedimall IVF Clinic.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλες οι ιατρικές, εργαστηριακές, φαρμακευτικές και νοσηλευτικές δαπάνες πριν, κατά και μετά τη λήψη του γενετικού υλικού (οι οποίες αφορούν στην εν λόγω διαδικασία), καλύπτονται πλήρως. Επίσης, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των δοτών, κάθε θετική ζημία εξαιτίας αποχής από την εργασία τους και αποζημίωση για τη βιολογική καταπόνησή τους. Σύμφωνα με αποφάσεις της ΕΑΙΥΑ, στη δότρια ωαρίων το συνολικό ποσό για τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, καθώς και της αποζημίωσης για τη βιολογική καταπόνησή της, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ποσό των 1.200 ευρώ. Αντίστοιχα, το ποσό για τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής του δότη σπέρματος, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 200 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

Google Play: 1,89€

App store: 1,99€