Εμβόλιο Covid-19: Θα μπορέσουν τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο;

Εμβόλιο Covid-19: Θα μπορέσουν τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο;

High results in Google's SERP when searching for "vaccine for covid-19"

Τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, αν και έχουν εξαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δοκιμές εμβολίων, θα πρέπει να εμβολιαστούν με το νέο Εμβόλιο Covid-19 για την εξάλειψη της εξάπλωσης του ιού.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer δήλωσε τη Δευτέρα ότι η έγκαιρη ανάλυση του υποψηφίου της διαπίστωσε ότι ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματική στην πρόληψη της μόλυνσης από το COVID-19.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημιούργησε μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό, αυτές οι δοκιμές, η κύρια διαδικασία για την αξιολόγηση της ασφάλειας ενός εμβολίου, έχουν αφήσει δύο κρίσιμες ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν για να κρατήσουν τον κοροναϊό πλήρως σε απόσταση: εγκύους και παιδιά.

Η Pfizer αναμένεται να ζητήσει ευρεία άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για το εμβόλιο για άτομα ηλικίας 16 έως 85 ετών. Τι προβλέπεται για τους κάτω των 16 και άνω των 85;

Όπως δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της Pfizer, Lisa O’Neil, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σκοπός είναι να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Η επιλογή ερευνητικών κέντρων προβλέπεται ότι θα δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μελέτη πιθανοί εθελοντές που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2, εμφάνισης της νόσου COVID-19 ή εμφάνισης επιπλοκών από τη νόσο COVID-19, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, οι ηλικιωμένοι ενήλικες και εκείνοι με υποκείμενες σταθερές παθήσεις υψηλού κινδύνου. Στις 12 Οκτωβρίου, κοινοποιήσαμε την τροποποίηση που εξέδωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ κατόπιν αξιολόγησης της κλινικής μελέτης φάσης 3 που διεξάγουμε, ώστε να συμπεριληφθούν έφηβοι των ηλικιών 12-15. Σε μελλοντικές κλινικές μελέτες ενός πιθανού εμβολίου για τη νόσο COVID-19, ενδέχεται να μελετηθούν και άλλες ομάδες εθελοντών, όπως παιδιά και έγκυες γυναίκες, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους των κανονιστικών αρχών.»

Μέχρι στιγμής, μόνο η Pfizer έχει λάβει άδεια από το FDA (τον γνωστό αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) για δοκιμή σε παιδιά. Το Σεπτέμβριο ξεκίνησε με παιδιά άνω των 16 ετών. Τον Οκτώβριο, η δοκιμή συμπεριέλαβε και παιδιά ηλικίας 12 ετών. Ακόμη βέβαια δεν είναι σαφές σε ποια ηλικιακή ομάδα το Εμβόλιο Covid-19 της Pfizer βρέθηκε να είναι 90% αποτελεσματικό.

Ακόμα ωστόσο, οι ερευνητές αναζητούν τα ίδια αποτελέσματα ασφάλειας και ανοσολογικής απόκρισης στα παιδιά με αυτά των ενηλίκων.

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€