Αιδοιοκολπική γήρανση

Αιδοιοκολπική γήρανση

medimall.gr

Με το πέρασμα του χρόνου εκτός από το πρόσωπο και το σώμα, τα γυναικεία γεννητικά όργανα τείνουν να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές αναζωογόνησής τους, η αποκατάσταση της εμφάνισης και των λειτουργιών τους είναι γεγονός.

Τι είναι η αιδοιοκολπική γήρανση;

Συνήθως όταν οι άνθρωποι μιλούν για γήρανση, σκέφτονται το πρόσωπο και το λαιμό, αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής, τα γυναικεία γεννητικά όργανα υφίστανται επίσης αλλαγές.

Ειδικότερα, με την εμμηνόπαυση, οι γυναικείες ορμόνες μειώνονται και αυτό προκαλεί τη μείωση της ελαστικότητας του κόλπου, του αιδοίου αλλά και της φυσικής λίπανσής τους. Οι αλλαγές αυτές προκαλούν ενοχλήσεις στον κόλπο, όπως είναι η κολπική ξηρότητα, το αίσθημα καψίματος ή ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή. Ακόμα και με τη χρήση λιπαντικών, για πολλές γυναίκες η σεξουαλική δραστηριότητα είναι επώδυνη και οι ερωτικές επαφές μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον ψυχολογικό και σωματικό στρες.

Η γήρανση των γεννητικών οργάνων, σε συνδυασμό με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, μπορεί επίσης να προκαλέσει χαλάρωση των μικρών χειλέων: ασύμμετρο, ανομοιόμορφο σχήμα, αφύσικα μεγαλύτερο μέγεθος, σε σημείο να κρέμονται από τα μεγάλα χείλη. Κάτι που προκαλεί δυσφορία, αμηχανία ή ντροπή.

Επιπλέον, η λειτουργικότητα της ουροδόχου κύστης μπορεί επίσης να μειωθεί, προκαλώντας μικρές διαρροές ούρων μετά από ένα φτέρνισμα ή έναν μικρό βήχα.

Η κατάσταση αυτή πλήττει το 50% των γυναικών, αλλά συχνά αποσιωπάται λόγω του αισθήματος ανασφάλειας και συστολής που προκαλεί.

Η πρότασή μας για την αντιμετώπιση της αιδοιοκολπικής γήρανσης

Η στρατηγική μας βασίζεται στην ακρόαση των επιθυμιών της γυναίκας και στο γεγονός ότι αναγνωρίζουμε ότι η δυσφορία αυτή μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την προσωπικότητά  της σε οποιαδήποτε ηλικία. Στη κλινική Medimall, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, μετά από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, πραγματοποιούμε και μια λεπτομερή εξέταση της περιοχής.

Οι διαδικασίες αυτές παρέχουν όχι μόνο λεπτομερή γνώση των συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν τη γυναίκα, αλλά και μια σαφή εικόνα της κατάστασης γήρανσης της περιοχής των γεννητικών οργάνων της, βάσει της οποίας θα προταθεί το καταλληλότερο πρόγραμμα θεραπείας.

Αυτό το θεραπευτικό πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη πάθηση από την οποία πάσχει κάθε ασθενής: στην περίπτωση συμπτωμάτων που οφείλονται σε χαλάρωση των ιστών και κακή λίπανση της περιοχής των γεννητικών οργάνων, μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα με τη χρήση των πιο σύγχρονων ραδιοσυχνοτήτων RF για την αναζωογόνηση του κόλπου.

Εάν, από την άλλη πλευρά, η περίσσεια ιστού είναι το κύριο πρόβλημα, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας μικρής επέμβασης για τη μείωση των μικρών χειλέων, όπως επίσης και η αυτόλογη θεραπεία PRP για την ενίσχυση του τόνου και της σφριγηλότητας στην περιοχή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βελτίωση της κολπικής ξηρότητας ή για να κλείσετε το ραντεβού σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€