Αυτόλογη θεραπεία (PRP) και κολπική αναζωογόνηση

Αυτόλογη θεραπεία (PRP) και κολπική αναζωογόνηση

Αυτόλογη θεραπεία (PRP) και κολπική αναζωογόνηση

Η χαλάρωση του κόλπου, οι αλλαγές στη λίμπιντο και η ακράτεια ούρων είναι κοινά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας λόγω του τοκετού, των αλλαγών στο βάρος, της φυσικής γήρανσης και της εμμηνόπαυσης. Αυτά τα ιατρικά προβλήματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά, σκεφτείτε ότι πολλές γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση επιλέγουν την κολπική αναζωογόνηση(PRP) ως αποτελεσματική θεραπευτική λύση.

Η κολπική αναζωογόνηση είναι ένας όρος-ομπρέλα που περιλαμβάνει πολλούς τύπους αισθητικών επεμβάσεων, χειρουργικών και μη, που αποσκοπούν στην αποκατάσταση του κόλπου και των γύρω ιστών.

Γιατί PRP;

Το κολπικό PRP περιλαμβάνει την έγχυση πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος στο ανώτερο τμήμα της εσωτερικής επένδυσης του κόλπου και της περιοχής της κλειτορίδας, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των βλαστικών κυττάρων και την ανάπτυξη “νεότερων” ιστών. Ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης εντός του κόλπου και γύρω από την κλειτορίδα.

Η διάρκεια της διαδικασίας

Ολόκληρη η διαδικασία, από τη λήψη αίματος έως την έγχυση στην περιοχή θεραπείας, διαρκεί περίπου μία ώρα. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία ώστε να μην υπάρχει δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Μετά το PRP

Πραγματοποιείται άμεση κολπική αύξηση, η οποία οδηγεί σε αισθητά αποτελέσματα. Καθώς πρόκειται για μια μορφή αναγεννητικής ιατρικής, ο σχηματισμός νέου κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγεί σε πάχυνση και σύσφιξη του βλεννογόνου για περίπου 14 μήνες.

 Συχνότητα θεραπείας

Ακόμα και αν μια μεμονωμένη θεραπεία λειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο, το PRP παραμένει προσωρινό. Είναι απαραίτητη η επανάληψη της διαδικασίας, συνήθως κάθε χρόνο. Έχει αθροιστικά αποτελέσματα, επομένως είναι απολύτως ασφαλές να επαναλάβετε τις θεραπείες ακόμη και πριν από ένα έτος. Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του κολπικού PRP διαρκούν έως και 12 μήνες.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

Google Play: 1,89€

App store: 1,99€