Κολπική ξηρότητα: Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Κολπική ξηρότητα: Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Από τι δημιουργείται

Η κολπική ξηρότητα είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα κατά την περίοδο λίγο πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, η ανεπαρκής κολπική λίπανση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία για ποικίλους λόγους (εγκυμοσύνη, θηλασμός κ.α.), καθώς μερικές φορές αποτελεί σύμπτωμα κολπικής ατροφίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από λέπτυνση και φλεγμονή του κολπικού βλεννογόνου λόγω της μείωσης των οιστρογόνων. Μαζί με την κολπική ξηρότητα, μπορεί να υποφέρει κανείς από κνησμό και αίσθημα καψίματος γύρω από το άνοιγμα και στο κάτω μέρος του κόλπου.

Πρόκειται για μια διαταραχή που μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις στην ποιότητα της ερωτικής  και όχι μόνο ζωής μιας γυναίκας. Ενώ άλλα τυπικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, γενικά μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, η κολπική ξηρότητα τείνει να επιδεινώνεται, επειδή προκαλείται και συντηρείται από τις ορμονικές αλλαγές  που έχουν συντελεστεί.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της κολπικής ξηρότητας μπορεί να είναι τα παρακάτω:

  • ερεθισμός
  • φαγούρα
  • κάψιμο
  • πόνος
  • πόνος ή ελαφρά αιμορραγία κατά τη διάρκεια της συνουσίας
  • μειωμένη επιθυμία
  • δυσκολία στην επίτευξη οργασμού
  • συχνή επιθυμία ή επείγουσα ανάγκη για ούρηση
  • συχνή εμφάνιση ουρολοιμώξεων.

Η θεραπεία

Στην κλινική Medimall εφαρμόζουμε την καινοτόμο θεραπεία RF Radiofrequency με ραδιοσυχνότητες, οι οποίες επιδρούν στα τοιχώματα του κόλπου, διεγείροντας τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή.  Απόλυτα ασφαλής και χωρίς καμία παρενέργεια για την υγεία σε σχέση με άλλες μεθόδους, χάρη στη δράση της, εκλύονται αυξητικοί παράγοντες οι οποίοι δίνουν μήνυμα στον ιστό για επανόρθωση και ανάπλαση. Βελτιώνοντας τόσο το πάχος του τοιχώματος του κόλπου όσο και την τονικότητά του, υποστηρίζεται καλύτερα και η ουρήθρα, αντιμετωπίζοντας την ήπια ακράτεια. Παράλληλα επιτυγχάνεται η παραγωγή κολλαγόνου η οποία δίνει ελαστικότητα και σφριγηλότατα στη γεννητική περιοχή, θεραπεύοντας επί της ουσίας την ξηρότητα και τις δυσάρεστες συνέπειές της.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας στο +30 210 77 11 600 ή επικοινωνήστε μέσω email στο info@medimall.gr

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

Google Play: 1,89€

App store: 1,99€