Πώς θα βελτιώσετε τη λίμπιντο

Πώς θα βελτιώσετε τη λίμπιντο

medimall.gr

H λίμπιντο ή αλλιώς σεξουαλική επιθυμία επηρεάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες οι οποίοι με τη σειρά τους επεμβαίνουν στην ποιότητα της ερωτικής ζωής. Τα καλά νέα είναι πως μπορούμε σίγουρα να τη βελτιώσουμε!

Τι είναι η λίμπιντο και πώς μπορούμε να την αυξήσουμε

Η “λίμπιντο” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τη σεξουαλική ορμή ή επιθυμία που, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, συνδέεται άμεσα με τις ανδρογόνες ορμόνες, δηλαδή την τεστοστερόνη.

Η γυναικεία λίμπιντο μπορεί να οριστεί ως ψυχοφυσική ενέργεια, η οποία διεγείρει την επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Η έλλειψη γυναικείας λίμπιντο μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες και μπορεί να έχει τόσο παθολογικά όσο και ψυχολογικά αίτια.

Τα συμπτώματα της μειωμένης λίμπιντο

Η χαμηλή γυναικεία λίμπιντο εκδηλώνεται με ορισμένα συμπτώματα, όπως:

  • Μειωμένη συχνότητα και ένταση της σεξουαλικής διάθεσης
  • Μειωμένες ή καθόλου σεξουαλικές φαντασιώσεις
  • Χαμηλό ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα
  • Κολπική ξηρότητα (κακή λίπανση).

Οι αιτίες που προκαλούν τη μείωση της λίμπιντο

Η έλλειψη γυναικείας λίμπιντο μπορεί να εμφανιστεί σε συγκεκριμένες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας, ακόμη και χωρίς σοβαρό λόγο.

Η κορύφωση της λίμπιντο εκτιμάται ότι είναι στην ηλικία των 35-40 ετών, αλλά καθώς συνδέεται και με ορμονικούς παράγοντες, στην εμμηνόπαυση, λόγω της μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων, μπορεί να υπάρξει πτώση της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις γυναίκες). Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά τους πρώτους μήνες μετά την εγκυμοσύνη.

Η γυναικεία λίμπιντο συνδέεται επίσης στενά με τη συναισθηματική και ψυχολογική διάθεση και αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με αυτήν.

Καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της λίμπιντο

Στη κλινική Medimall, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό με ποικίλες θεραπείες. Ο εξειδικευμένος γιατρός θα σας συμβουλέψει ανάλογα με την περίπτωσή σας και την ηλικία σας για τις μεθόδους αυτές, όπως:

  • Κολπική αναζωογόνηση με ραδιοσυχνότητες RF
  • Κολπική αναζωογόνηση με αυτόλογη θεραπεία από πλάσμα αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια
  • TRIMING μικρών χειλέων αιδοίου
  • Αιδοιοπλαστική με LASER
  • G-SHOT τεχνική

Και ακόμη…

Για να αυξήσετε τη γυναικεία ερωτική διάθεση, είναι χρήσιμο να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D, μαγνησίου, το οποίο αυξάνει την ελεύθερη τεστοστερόνη, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, μεταξύ των καλύτερων φυσικών θεραπειών για την αύξηση της γυναικείας λίμπιντο είναι τα συμπληρώματα διατροφής για το σεξ, όπως αυτά που βασίζονται σε φυτικά εκχυλίσματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βελτίωση της κολπικής ξηρότητας ή για να κλείσετε το ραντεβού σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€