Σημάδια ότι ο τοκετός σας πλησιάζει

Σημάδια ότι ο τοκετός σας πλησιάζει

Σημάδια ότι ο τοκετός σας πλησιάζει

Εάν ο γιατρός σας έχει ήδη δώσει την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, το μωρό σας μπορεί να αποφασίσει να γεννηθεί λίγο νωρίτερα (ή αργότερα) από το αναμενόμενο. Ποια είναι τα σημάδια που θα σας επιτρέψουν να αναγνωρίσετε ότι έφτασε η πολυπόθητη στιγμή;

Οι ενδείξεις για το ότι πλησιάζει μια γέννηση διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, ανάλογα με τα ήθη και τις παραδόσεις. Για παράδειγμα, η πιο κοινή πεποίθηση σε όλο τον κόσμο είναι ότι η πανσέληνος επηρεάζει τις γεννήσεις. Οι Μαλαισιανοί, από την άλλη πλευρά, θεωρούν ότι το σώμα είναι έτοιμο για τοκετό όταν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κρυώνει. Και όταν οι αστράγαλοι κρυώνουν, το μωρό μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, πρόκειται απλώς για εικασίες, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο πολλών μελετών και ερευνών και καμία δεν έχει επαληθευτεί.

Σπάσιμο των νερών: ένα κλασικό σημάδι ότι ο τοκετός πλησιάζει!

Αν νιώσετε να νερό να κυλάει (σε μικρή ή μεγάλη ποσότητα) πιθανώς πρόκειται για αμνιακό υγρό! Για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπερδεύετε την απώλεια νερού με τις… ιδιοτροπίες της ουροδόχου κύστης σας, ελέγξτε την ποσότητα των εκκρίσεων και την κατάσταση του εσώρουχού σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απώλεια νερού είναι ανώδυνη και ότι οι περισσότερες γυναίκες γεννούν μέσα στις επόμενες 12 ώρες από αυτή τη στιγμή.

Συσπάσεις

Είναι σημαντικό να μπορείτε να διακρίνετε τις συσπάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δηλαδή, πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε:

  • Τις συσπάσεις Braxton-Hicks: πρόκειται για ένα επεισόδιο το οποίο μπορεί να διαρκέσει 2 ή 3 ώρες και είναι αρκετά επώδυνο, αλλά δεν επιμένει. Οι συσπάσεις μπορεί να είναι οδυνηρές και τακτικές όπως στον τοκετό, αλλά δεν έχουν καμία επίδραση στη διαστολή του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει ότι ο τράχηλος ωριμάζει αργά. Μαλακώνει και μικραίνει αλλά δεν ανοίγει.
  • Τις συσπάσεις του πραγματικού τοκετού: ξεκινάει με την προετοιμασία του τραχήλου της μήτρας για την ενεργό διάνοιξη: θα κοντύνει, θα κεντραριστεί, θα μαλακώσει και θα ανοίξει κατά 1 ή 2 εκατοστά.

Πόνος στην πλάτη

Μερικές φορές η θέση του μωρού σας ασκεί πίεση στη σπονδυλική σας στήλη, και μάλιστα κατά τη διάρκεια των συσπάσεων! Εάν αισθάνεστε συνεχώς περισσότερο πόνο στην πλάτη από ότι είχατε μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή εάν ο πόνος αντανακλάται από την κοιλιά σας στην πλάτη και πάλι πίσω, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεστε σε στάδιο τοκετού.

Ελαφρύτεροι πνεύμονες

Καθώς το μωρό κατεβαίνει στη λεκάνη, το κάτω μέρος της μήτρας που πίεζε τους πνεύμονές σας υποχωρεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πίεση που αισθανόσασταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξαφανίζεται και αισθάνεστε ότι μπορείτε να αναπνέετε καλύτερα!

Ενέργεια στο φουλ!

Αν και οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, πολλές μητέρες λένε ότι έχουν βιώσει αυξημένη ενέργεια τις ημέρες ή τις ώρες πριν από τον τοκετό.

Ναυτία

Ορισμένες μέλλουσες μητέρες αρχίζουν να αισθάνονται αδιαθεσία λίγο πριν από τον τοκετό. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η κοιλιά σας συσπάται και έχετε μία στομαχική αδιαθεσία. Σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης, η ναυτία μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό σας έρχεται σύντομα!

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€