Τα πρώτα Χριστούγεννα με το παιδί σας!

Τα πρώτα Χριστούγεννα με το παιδί σας!

Τα πρώτα Χριστούγεννα με το παιδί σας!

Μια οικογένεια συγκεντρωμένη γύρω από μια κούνια με χαρά και αγάπη: ο εορτασμός της Γέννησης  του Χριστού βρίσκει το αρχικό του νόημα όταν αποκτάς ένα παιδί. Τι ευτυχία και τι θαύμα να μοιραστείτε με το παιδί σας τα πρώτα του Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα που θα φωτογραφήσετε και θα κρατήσετε σε αρχείο

Μιλάμε για μωρά κάτω του ενός έτους. Καμία ανάμνηση δεν θα μείνει, ας μη γελιόμαστε. Εξ ’ου και η εξαιρετική σημασία των φωτογραφιών, βίντεο και αρχειοθέτησης σε άλμπουμ κλπ αυτών των πρώτων Χριστουγέννων. Γιατί, σε λίγα χρόνια, το παιδί σας θα θέλει να τα δει! Ενδέχεται ακόμα και να σας πει μάλιστα ότι θυμάται κάποια πράγματα!

Ανάπτυξη της φαντασίας του μέσω των χριστουγεννιάτικων ιστοριών

Το μωρό σας θα μαγευτεί από τα φώτα στα παράθυρα και τα στολίδια στα δέντρα, και αυτό αποτελεί μία καλή αφορμή για να αρχίσετε να του μιλάτε για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να του παρουσιάζετε τα διάφορα σύμβολα και τους χαρακτήρες με τη βοήθεια ενός χριστουγεννιάτικου εικονογραφημένου βιβλίου. Θα μάθει να αναγνωρίζει, να επισημαίνει και να ονομάζει τα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και χαρακτήρες. Εάν το μωρό σας είναι αρκετά ανεπτυγμένο, η ανάγνωση ιστοριών μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα. Αργότερα, θα είναι πολύ εξοικειωμένο με αυτές τις ιστορίες, οι οποίες θα το βοηθήσουν να συνειδητοποιήσει διάφορες αξίες, όπως το να μοιράζεσαι και να δείχνεις καλοσύνη.

Το πιο σημαντικό πρόσωπο αυτή την εποχή είναι φυσικά ο Άγιος Βασίλης! Αν το μωρό σας είναι μόλις λίγων μηνών, θα εντυπωσιαστεί πολύ από αυτόν τον παράξενο χαρακτήρα. Σε περίπτωση που θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη, αλλά το μωρό σας τον φοβάται, μην το πιέσετε. Θα ήταν κρίμα να τραυματιστεί ψυχολογικά από τα Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα… χαρά για όλη την οικογένεια!

Αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά για τους γονείς και τη στενή οικογένεια. Είναι η κατεξοχήν παιδική γιορτή, την οποία επιτέλους θα περάσετε με το δικό σας παιδί! Επιτέλους μία αλλαγή από το παραδοσιακό οικογενειακό δείπνο μεταξύ γονέων και πεθερικών, όπου τα τελευταία χρόνια τους ακούτε να σας ρωτούν: «Πότε θα μου κάνετε εγγονάκι;» Αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα θα είναι εκείνα της “ολόκληρης” οικογένειας. Της οικογένειάς σας.

Στολίστε το δέντρο μαζί με το παιδί σας

Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντική και είναι αυτή που θα κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στο μωρό σας, πιο πολύ και από τα δώρα, τα οποία δεν θα το ενδιαφέρουν σε αυτή την ηλικία. Τα φώτα, τα στολίδια που κρέμονται στο δέντρο, η χριστουγεννιάτικη μουσική… Τα Χριστούγεννα φέρνουν κοντά όλες τις γενιές και έτσι δίνουν την ευκαιρία να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας.

Φώτα: η μαγεία του χειμώνα!

Στο σπίτι, τα φώτα των γιρλαντών αντανακλώνται, αναβοσβήνουν και προβάλλουν χρώματα… Μαγικό! Μη διστάσετε να τοποθετήσετε κεριά όλων των μεγεθών και χρωμάτων σε όλους τους χώρους. Κυρίως, επειδή φωτίζουν τη σκοτεινή νύχτα που πάντα φοβίζει λίγο τα μικρά παιδιά! Προσοχή: φροντίστε το παιδί σας να παρακολουθεί το φωτισμό από απόσταση. Η φλόγα είναι τόσο γοητευτική που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί να την πλησιάσει με κίνδυνο να καεί…

Ντυθείτε και μαγειρέψτε γιορτινά!

Ένα ιδιαίτερο ντύσιμο για μια ξεχωριστή μέρα! Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα υπερβολικά εξεζητημένο ντύσιμο, καθώς στα μωρά αρέσει η άνεση! Βάλτε το να φορέσει ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ, πρωτότυπες πιτζάμες που του θυμίζουν τις γιορτινές μέρες, ένα μικρό σκουφάκι του Άγιου Βασίλη… απλά για την περίσταση! Και φυσικά, μην ξεχάσετε να αγοράσετε χριστουγεννιάτικες κάλτσες και να τις βάλετε στο δέντρο για την παραλαβή των δώρων! Αν το μωρό σας έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει τη διατροφή του, μη διστάσετε να του ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο γεύμα, διαφοροποιώντας τις γεύσεις και ενσωματώνοντας νέες!

Ορισμένες σημαντικές προφυλάξεις:

  • Όταν το μωρό ξετυλίγει τα δώρα του, βεβαιωθείτε ότι δεν βάζει το χαρτί στο στόμα του.
  • Το δέντρο θα πρέπει να είναι καλά στερεωμένο για να μην πέσει πάνω στο παιδί σας εάν εκείνο το τραβήξει.
  • Να θυμάστε πάντα να απενεργοποιείτε τις γιρλάντες και τα ηλεκτρικά στολίδια τη νύχτα ή όποτε δεν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι.
  • Στο τραπέζι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κεριά με όμορφα μικρά φωτάκια νύχτας για να αποφύγετε εγκαύματα και ατυχήματα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€