5 λόγοι για να γίνεις δότρια ωαρίων

5 λόγοι για να γίνεις δότρια ωαρίων

medimall.gr

Η δωρεά ωαρίων έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχής, με ποσοστά εγκυμοσύνης τα οποία ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και το 73% ανά προσπάθεια.

Ταυτόχρονα, η δωρεά ωαρίων αποτελεί, τη μοναδική διαθέσιμη θεραπεία για τις γυναίκες εκείνες που δεν μπορούν να παράγουν δικά τους ωάρια, για όσες έχουν κάνει πολλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς επιτυχία ή για εκείνες οι οποίες βρίσκονται σε φάση εμμηνόπαυσης και θέλουν να γίνουν μητέρες.

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι οι γυναίκες δωρίζουν τα ωάριά τους απλώς και μόνο για την αποζημίωση. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες επιλέγουν τη δωρεά ωαρίων για αλτρουιστικούς λόγους, όπως αντίστοιχα κάνουν οι δότες αίματος και πλάσματος.

Ακολουθούν οι 5 πιο ισχυροί λόγοι γιατί να γίνεις δότρια ωαρίων:

  • Βοηθάς ζευγάρια και γυναίκες να δημιουργήσουν την οικογένειά τους

Οι δότριες ωαρίων μπορούν να υποστηρίξουν οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά. Όχι μόνο μπορείς να δημιουργήσεις μια ανθρώπινη ζωή, αλλά και να βοηθήσεις ένα ζευγάρι να βιώσει την ευτυχία της γονεϊκότητας και να αλλάξει τη ζωή του για πάντα… ένα συναίσθημα που πρέπει να βιώσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του!

  • Εκφράζεις το γενναιόδωρο πνεύμα σου

Η δωρεά ωαρίων προσφέρει την ευκαιρία να εκφράσεις μία γενναιόδωρη πτυχή του εαυτού σου και να βιώσεις τη χαρά του να βοηθάς όσους έχουν ανάγκη. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που σου διδάσκει πάρα πολλά για το τι είδους άνθρωπος είσαι πραγματικά! Ακόμα, με τη δωρεά των ωαρίων, στηρίζεις την κοινωνία των ανθρώπων με προβλήματα γονιμότητας.

  • Σπάς τα ταμπού

Το να είσαι περήφανος που είσαι δότης ωαρίων και να μιλάς ανοιχτά για τις εμπειρίες σου θα ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να σκεφτούν το ενδεχόμενο της δωρεάς ωαρίων, συμβάλλοντας στην κατάρριψη όλων των μύθων και των προκαταλήψεων που σχετίζονται με την υπογονιμότητα και τη δωρεά γενετικού υλικού.

  • Λαμβάνεις μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της υγείας σου, συμπεριλαμβανομένου του γενετικού ελέγχου

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δωρεάς ωαρίων, θα υποβληθείς σε ιατρικές εξετάσεις, γονιμότητας και γενετικού υλικού. Θα επιβλέπεις την όλη διαδικασία και θα έχεις λόγο στο χρονοδιάγραμμα της δωρεάς σου.

Θα μάθεις για την υγεία σου, το σώμα σου και για το τι είσαι ικανή να κάνεις. Πρόκειται για σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει μια δότρια ωαρίων, οι οποίες θα καλυφθούν πλήρως. Γενικότερα, τέτοιου είδους διαδικασίες ελέγχου και γενετικών δοκιμών είναι πολύ κοστοβόρες.

Τότε γιατί να μην επωφεληθείτε από αυτό;

  • Η διαδικασία δωρεάς ωαρίων είναι γρήγορη

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία δωρεάς ωαρίων, πρέπει να συμπληρώσεις τα νομικά έγγραφα, τα οποία δεν απαιτούν πολύ χρόνο. Μόλις αποφασίσεις να γίνεις δότρια ωαρίων, απαιτείται να υποβληθείς σε μια σειρά εξετάσεων που θα πιστοποιήσουν την ακεραιότητα της σωματικής και ψυχικής σου υγείας καθώς και της πνευματικής σου διαύγειας. Μετά την περίοδο των 2 εβδομάδων, μόλις ολοκληρωθεί η λήψη ωαρίων, είσαι ελεύθερη να επιστρέψεις στην καθημερινή σου ζωή χωρίς τίποτα να σε κρατάει πίσω.

΄Οσον αφορά την αποζημίωση που προβλέπεται απο τον νόμο, πρόκειται για ενα ποσό το οποίο δεν θεωρείται αμοιβή ή μισθός, αλλά μια αποζημίωση που αφορά στα ενδεχόμενα ρίσκα, τυχόν οχλήσεις και για τον χρόνο που δαπανήθηκε για αυτή την πράξη αλληλεγγύης.

Εάν είσαι μεταξύ 19 και 32 ετών και επιθυμείς να γίνεις δότρια ωαρίων, επικοινωνήσε μαζί μας σήμερα!

Μπορείς να κανονίσεις μια δωρεάν ενημέρωση και να μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη δωρεά ωαρίων.

Χρειάζεστε πληροφορίες;

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€