Γυναικεία ακράτεια: αιτίες και θεραπείες

Γυναικεία ακράτεια: αιτίες και θεραπείες

medimall.gr

Φαινόμενο που φαίνεται να πλήττει 2 στις 3 γυναίκες σε κάποια περίοδο της ζωής τους, η ακράτεια των ούρων μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές αιτίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί!

Τα αίτια της ακράτειας ούρων

Η ακούσια αυτή απώλεια ούρων θα πρέπει να είναι ορατή και τέτοιου μεγέθους ώστε να δημιουργεί δυσφορία σε τέτοιο σημείο που να μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής της γυναίκας. Κατά κανόνα, η διαρροή ούρων βιώνεται αρχικά ως απλή ενόχληση, αλλά μακροπρόθεσμα και συνήθως μετά από επιδείνωση, μετατρέπεται σε βαθιά ψυχολογική ενόχληση, η οποία τροφοδοτεί το αίσθημα αμηχανίας και ντροπής.
Επιπλέον, η ευρέως διαδεδομένη και λανθασμένη πεποίθηση ότι η ακράτεια συνδέεται μόνο με τη γήρανση, συμβάλλει στο να παραμένει το πρόβλημα κρυφό. Οι γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, συχνά περιορίζουν τις κοινωνικές σχέσεις επειδή ντρέπονται. Για το λόγο αυτό μπορεί να περιορίζουν ή να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή.
Αν και είναι αλήθεια ότι η ακράτεια ούρων δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.
Με την έγκαιρη διάγνωση αυτής της διαταραχής, η ταλαιπωρία μπορεί να μειωθεί δραστικά και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να επιλυθεί αποτελεσματικά.

Παράγοντες που επηρεάζουν το πρόβλημα της ακράτειας

Ας δούμε όμως τους παράγοντες που αυξάνουν το βαθμό ακράτειας:

  • ο φυσικός τοκετός είναι ένας παράγοντας που προδιαθέτει τη γυναίκα να πάσχει από τη διαταραχή, καθώς η περιοχή της λεκάνης καταπονείται ιδιαίτερα (σκεφτείτε την περιοχή του περινέου, η οποία επίσης συχνά τραυματίζεται μέσω της επισιοτομής, της χειρουργικής τομής κατά τον τοκετό),
  • χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της πυέλου, με πρώτη και κύρια την υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας),
  • κληρονομικότητα, οι κόρες μητέρων με ακράτεια, έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάσχουν από τη διαταραχή,
  • πρόπτωση των γεννητικών οργάνων που συμπαρασύρει και την ουροδόχο κύστη.

Τρόποι αντιμετώπισης της γυναικείας ακράτειας

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί και εφαρμόζονται διάφορες θεραπείες και τεχνικές για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας. Η ομάδα της Medimall σας προτείνει:

  1. ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ RF

Η εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων RF στο τοίχωμα του κόλπου εκλύει αυξητικούς παράγοντες που δίνουν μήνυμα στον ιστό για την επανόρθωση και αναδόμησή του. Έτσι, βελτιώνεται το πάχος του τοιχώματος του κόλπου, ο τόνος και η αγγείωση του, ενώ στηρίζεται καλύτερα και η ουρήθρα, οπότε η μέθοδος βοηθά και στην ήπια ακράτεια.

  1. Gshot

Το σημείο G -G-spot- είναι μία κρυφή περιοχή της γυναίκας που όταν ερεθιστεί προκαλεί τον οργασμό. Το σημείο G βρίσκεται ανατομικά στο πρόσθιο τοίχωμα του γυναικείου κόλπου σε απόσταση 3-5cm από την είσοδό του. Σήμερα η σεξουαλικά ενεργή γυναίκα έχει την επιλογή να βελτιώσει το σημείο G αναζωογονώντας και διογκώνοντάς το με τη νέα επαναστατική μέθοδο G-shot, η οποία αυξάνει τη σεξουαλική της ικανοποίηση ενώ μειώνει την ακράτεια.

  1. Αυτόλογη θεραπεία με πλάσμα αίματος για ανανέωση του κόλπου

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, αποτελεί μία νέα πολλά υποσχόμενη βιολογική λύση για την ανάπλαση του κόλπου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης θεραπείας  στην ανανέωση του κόλπου είναι 85-90%. Η διαδικασία πραγματοποιείται με το αίμα το οποίο συλλέγεται από το βραχίονα της ασθενούς και στη συνέχεια τοποθετείται και επεξεργάζεται σε ειδικού πρωτοκόλλου συσκευές, ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του. Αφού απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, συλλέγεται και εγχέεται ενέσιμα σε συγκεκριμένα σημεία του κόλπου. Μετά την έκχυσή του, τα βλαστικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται, αυξάνονται οι νεότεροι ιστοί με αποτέλεσμα να προκαλείται κολλαγονογένεση. Μέρα με τη μέρα ο κόλπος ενυδατώνεται και αποκτά την χαμένη νεότητα του, το δέρμα στο αιδοίο αναδεικνύεται σε πιο απαλό και νεανικό. Η θεραπεία γίνεται συνδυαστικά με τις ραδιοσυχνότητες RF.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βελτίωση της κολπικής ξηρότητας ή για να κλείσετε το ραντεβού σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€