Οι θεραπείες που ενισχύουν την προσπάθειά σας

Οι θεραπείες που ενισχύουν την προσπάθειά σας

medimall.gr

Με υψηλά ποσοστά κυήσεων σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, η εξωσωματική γονιμοποίηση συμβάλλει κάθε χρόνο στη γέννηση χιλιάδων βρεφών τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κλινικής μας 6 στα 10 ζευγάρια/γυναίκες έχουν θετικό τεστ εγκυμοσύνης από την πρώτη τους προσπάθεια, ενώ τα 5 από αυτά τα 10 ζευγάρια/γυναίκες γίνονται γονείς με μία μόνο προσπάθεια εξωσωματικής στη Medimall.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν συμβεί;

Αν μια γυναίκα έχει κάνει διέγερση ωοθηκών, μπορεί να δοκιμάσει και πάλι μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες με νέα διέγερση. Σε περίπτωση που υπάρχουν ήδη κρυοσυντηρημένα έμβρυα ή στην περίπτωση της εξωσωματικής  με δωρεά ωαρίων ή διπλή δωρεά, μπορεί να ξεκινήσει από τον επόμενο κιόλας κύκλο, εφόσον το επιθυμεί.

Σε αυτή την νέα, επόμενη προσπάθεια, το πιθανότερο είναι να ζητηθούν κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις και να ακολουθήσετε ένα διαφορετικά διαμορφωμένο πρωτόκολλο εξωσωματικής, που θα βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα και θα οδηγήσει σε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Οι θεραπείες μας

Με 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκτός από την ενδελεχή διερεύνηση του ιατρικού ιστορικού και των εξατομικευμένων πρωτοκόλλων – στα οποία οφείλονται τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας μας όλα αυτά τα χρόνια-, έχουμε και επιπλέον αποτελεσματικές θεραπείες που έχουν επίσης συμβάλλει σε αυτό. Χάρη στην ολιστική αυτή προσέγγιση, 9 στα 10 ζευγάρια που εμπιστεύθηκαν την κλινική μας έγιναν γονείς.

Πώς αυξάνουμε την υποδεκτικότητα του ενδομητρίου;

1) Με Scratching

Προτείνεται σε γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν μικρού πάχους ενδομήτριο ή επανειλημμένες, ανεξήγητες αποτυχημένες εμβρυομεταφορές,  πριν υποβληθούν σε νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η θεραπεία αυτή βοηθά στις περισσότερες περιπτώσεις στην δημιουργία ενός λειτουργικά καλής ποιότητας, τριγραμμικού ενδομητρίου επαρκούς πάχους, με καλή υποδεκτικότητα για την εμβρυομεταφορά. Το υψηλό ποσοστό εμφύτευσης εμβρύων μαρτυρά επίσης την αύξηση της υποδεκτικότητας του ενδομητρίου μετά τη θεραπεία , τόσο σε ομόλογες όσο και σε ετερόλογες γονιμοποιήσεις.

2) Με PRP

Το PRP είναι η έγχυση αιμοπεταλίων αυτόλογου πλάσματος αίματος (από το αίμα δηλαδή της ίδιας της γυναίκας). Έχει εμπλουτιστεί με 4-5 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από αυτά που κυκλοφορούν στο αίμα. Μπορεί να διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση του ενδομητρίου, λόγω της μεγάλης ποσότητας αυξητικών παραγόντων και κυτταροκινών που περιέχει. Το PRP παρασκευάζεται μετά από μια απλή αιμοληψία. Στη συνέχεια γίνεται φυγοκέντρηση και απομονώνονται τα αιμοπετάλια για να εκχυθεί εν συνεχεία το PRP στην κοιλότητα της μήτρας και να ενισχυθεί έτσι η βελτίωση του ενδομητρίου.

Πώς βελτιώνεται η ποιότητα/ποσότητα των ωαρίων;

1) Με PRP ωοθηκών

Η πιο διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης των ωοθηκών σήμερα είναι το PRP, το οποίο γίνεται με υπερηχογραφική παρακολούθηση στο φλοιό των ωοθηκών. Η τεχνική αυτή απευθύνεται σε γυναίκες με συγκεκριμένα ιατρικά χαρακτηριστικά και προφίλ υπογονιμότητος προκειμένου να δώσει το καλύτερο δυνατό για την εκάστοτε γυναίκα, αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση ένα αρνητικό τεστ, όσο απογοητευτικό και αν είναι, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε εκ νέου. Είμαστε δίπλα σας για να αξιολογήσουμε αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια και να συζητήσουμε μαζί σας κάθε σας απορία, προτού αποφασίσετε για μία επόμενη εξωσωματική.

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€