10 καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε χορό

10 καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε χορό

10 καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε χορό

Ο χορός δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος να γυμναστούμε, αλλά και ένα φυσικό αντίδοτο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σώμα και η ψυχή μας. Μας βοηθά να εκφραστούμε δημιουργικά, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά στην υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική. Να λοιπόν 10 πολύ καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε χορό σήμερα κιόλας!

1. Ενισχύει καρδιά και αναπνευστικό

Καθώς χορεύουμε, οι χτύποι της καρδιάς μας και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Έτσι, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι πνεύμονές μας λειτουργούν καλύτερα.

2. Είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος να χάσουμε κιλά

Είναι γεγονός ότι με το χορό μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας, μια που ενισχύει το μεταβολισμό μας, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Το κυριότερο όμως είναι ότι με το χορό αδυνατίζουμε διασκεδάζοντας, χωρίς να καταβάλλουμε τον κόπο που θα κάναμε, με μια σκληρή γυμναστική.

3. Βελτιώνει την ισορροπία και την ευλυγισία μας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο χορός αποτελεί μια τόσο καλή μορφή σωματικής δραστηριότητας είναι γιατί ενσωματώνει όλα τα επίπεδα της κίνησης. Επιπλέον βελτιώνει την ευλυγισία μας.

4. Ενισχύει τις γνωστικές μας επιδόσεις

Σύμφωνα με έρευνες, ο χορός μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση ή και την ενίσχυση της γνωστικής μας ικανότητας, επηρεάζοντας θετικά τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη. Αυτή του η ιδιότητα μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη χρησιμότητα όσο μεγαλώνουμε.

5. Ο χορός μειώνει το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη

Οι επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι ο χορός αποτελεί ένα είδος εναλλακτικής θεραπείας με ψυχοθεραπευτική δράση. Όταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας. Με αυτό τον τρόπο, ο χορός μας βοηθά να διώξουμε το άγχος και την ένταση της ημέρας.

6. Μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση

Τα θετικά οφέλη του χορού στην ψυχολογία μας δε σταματούν όμως εδώ. Κάθε φορά που χορεύουμε και επιδεικνύουμε τις επιδέξιες φιγούρες μας στους γύρω μας, καταφέρνουμε να τονώσουμε σημαντικά και την αυτοπεποίθηση μας.

7. Μέσα από το χορό αποκτούμε νέους φίλους

Η συμμετοχή μας σε μία χορευτική ομάδα μας φέρνει αναπόφευκτα σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Τα οφέλη της κοινωνικοποίησης που μας προσφέρει ενισχύουν τη συναισθηματική μας υγεία και τη ψυχική μας ισορροπία.

8. Ενισχύει σημαντικά την καλή κατάσταση των οστών και των αρθρώσεων

Η συνεχόμενη μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο έχει αποδειχτεί πολύ καλή άσκηση καθώς αυξάνει την οστική πυκνότητα χωρίς να επιβαρύνει το σώμα (όπως πχ τα βάρη στο γυμναστήριο) και μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

9. Μας βοηθά να έχουμε επαφή με το σώμα μας

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό όφελος που έχει να σας προσφέρει ο χορός. Ο δάσκαλός σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να συνειδητοποιήσετε πώς λειτουργεί το σώμα σας και για πόσα πράγματα είναι ικανό να κάνει.

10. Μας διδάσκει την αξία την επιμονής

Η επιμονή είναι αναμφίβολα μια πολύ σημαντική αρετή. Τι κάνετε όταν δεν τα καταφέρνετε σε κάτι; Τα παρατάτε ή προσπαθείτε μέχρι να κατακτήσετε τον στόχο σας; Σίγουρα στο πρώτο μάθημα θα νιώθετε χαμένοι, αλλά αυτό ακριβώς είναι το νόημα: σε κάθε μάθημα να γίνεστε καλύτεροι. Η πρακτική θα βελτιώσει τις κινήσεις σας και θα αποδείξετε στον εαυτό σας ότι είστε ικανοί για τα πάντα!


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MEDIMALL

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε με ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Υγεία και τη Γονιμότητα

Διαδώστε το άρθρο


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ

PREGNANCY
PROBABILITY App By Medimall

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Medimall IVF Clinic, οι ενδιαφερόμενες μπορούν μέσω του Pregnancy Probability App να μάθουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μέσω όλων των πιθανών τρόπων (Sex, IUI, Natural Cycle IVF, IVF) αναφέροντας την ηλικία τους και τον δείκτη AMH (Anti Mullerian Hormone).

medimall.gr

Google Play: 1,89€

medimall.gr

App store: 1,99€